Blog

Montaj plinta polimer dur Videlit


noiembrie 17, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorie


Montaj plinta duropolimer

Montaj plinta polimer dur Videlit pentru orice model.
Sunt doua variante de montaj in functie de sistemul de prindere:
1. Varianta cea mai des intalnita este cea prin lipire cu silicon, este vorba de un silicon special care se vinde impreuna cu plinta in functie de furnizor, fiecare agreaza un anumit tip de silicon pentru care si garanteaza un montaj corespunzator dar si garantia produsului. Da, daca montati cu silicon obijnuit veti pierde garantia plintei data de catre producator.
Acesta varianta are avantaje si dezavantajele ei, este ceva mai ieftina (nu si in cazul in care cumparati de la noi in oferta cu sina gratuita) dar si mult mai rapida si usor de montat, insa trebuie sa luati in calcul ca acesta plinta nu se mai poate scoate decat prin distrugerea plinteti dar si a peretilor, luati in calcul ca o sa mai aveti nevoie sa trageti un nou cablu prin plinta, ce veti face atunci!?

2. Varianta cu sina este cea mai buna din toate punctele de vedere, fiind o solutie moderna care confera utilizatorului posibilitatea de a aduga sau schimba un cablu oricand doreste sau cand zugraviti puteti sa scoateti plinta penru protejarea ei dar cel mai des se doreste scoaterea plinteti pentru curatare. Fiind polimer dur Videlit acesta se poate curata foarte bine cu orice tip de detergent usor, exclus solutii tari care ataca materialele.
Aceasta varianta cu sina de la Arbiton are de fapt nu mai putin de 4 posibilitati de fixare in functie din ce este facut peretele dvs.

Daca este din rigips sau OSB exista varianta de prindere prin capsare

montaj-plinta-polimer dur Videlit-prin-capsare

montaj-plinta-polimer dur Videlit-prin-capsare

 

 

 

 

 

 

 

Daca peretele dvs este din caramida poroterm aveti doua variante prin lipire cu silicon sau cu banda dublu adeziva. De retinut ca in acest caz numai sina este lipita definitiv la perete nu si plinta, plinta se capseaza peste si se poate scoate oricand doriti!

montaj-plinta-polimer dur Videlit-prin-lipire

montaj-plinta-polimer dur Videlit-prin-lipire

 

montaj-plinta-polimer dur Videlit-cu-banda-dublu-adeziva

montaj-plinta-polimer dur Videlit-cu-banda-dublu-adeziva

Varianta cea mai buna care permite scoaterea plintei oricand este cea cu dibluri, aceste dibluri care le gasiti pe site-ul nostru sunt speciale pentru acesta sina, fiind fabricate tot de Arbiton, astfel ca fixarea este una profesionala si care confera garantie si rezistenta in timp produsului.
Dar pentru acesta varianta este necesar sa aveti un perete din beton, BCA, caramida plina sau alte materiale care permit fixarea cu dibluri.

montaj-plinta-polimer dur Videlit-cu-diblu

montaj-plinta-polimer dur Videlit-cu-diblu

 

 

 

 

 

 

Montajul in sine poate sa intampine unele dificultati mai ales daca meseriasul dvs. nu are experienta in montaj plinta polimer dur Videlit. Colturile trebuiesc taiate la 45 de grade sau se pot utiliza accesorii speciale de colt, iata catvea:

 

20160311_153943

 

 

 

 

 

coltare-terminatii-plinta-duropolimer

coltar-terminatie-plinta-duropolimer

 

 

 

 

 

 

 

 

coltar-universal-plinta-duropolimer

 

coltare-terminatii-plinta-vega-arbiton

 

 

 

 

 

Coltar universal sau terminatie se pot utiliza atunci cand va este dificil sa taiati perfect la 45 de grade insa ca sa fie mai simplu si mai sigur puteti sa folositi sabloane de taiat sau unelte speciale cu disc care au incluse aceste sabloane.
Atentie la ce disc folositi, nu de putine ori am auzit de la meseriasi ca: “ce plinta este asta ca s-a topit la taiere”, asa este, daca nu folositi discul adegvat asa se intampla, dar la fel este si la lemn, daca taiem cu disc de metal se afuma, nu!? Deci, va rugam sa folositi discul adegvat pentru materiale plastice mai exact discul folosit la taierea profilelor pentru geamul termopan.

Iata exact pasii de urmat pentru un monatj corect:

In cazul in care peretele dvs. nu este drept, caz des intalnit sau la colturi nu este la 45 de grade va rugam sa NU fortati plinta dupa perete, plinta sa monteaza perfect drept, eventual la sfoara iar spatiile ramase intre plinta si perete se vor umple cu silicon Acrilic. Acest silicon este special si se poate vopsi ulterior!

Iata un film cu un montaj plinta polimer dur Videlit prin lipire directa cu silicon, si la celelalte variante cu sina se vor face operatii asemanatoare:

Acum, meseriasi sau client final veti stii exact cum se monteaza plinta polimer dur Videlit in functie de model si marca.

Comments