Parchet vinil, SPC, LVT sau Linoleum

Parchet-LT-PVC

Parchet vinil, pardoseli spc, parchet lvt sau Linoleum, Ce alegem?

Parchet vinil, pardoseli spc, parchet lvt sau Linoleum? Dacă te-ai decis sa citești acest articol înseamnă ca nu ești hotărât/ă ce pardoseala este mai potrivita pentru proiectul tău de amenajare interioara. Speram ca odată parcurs întregul text sa ai o idee mai clara despre aceste tipuri de podele și plinte trebuie sa alegi în cunoștința de cauza exact ce iți trebuie.

Vinil sau Linoleum?

Din cauza faptului ca in cazul linoleumului s-a folosit si termenul de vinil a apărut o confuzie precum parchetul vinil este ceva asemănător. Mai exact sunt diferențe foarte mari intre aceste tipuri de podele. Sa vedem ce diferențe avem intre linoleum și vinil, de la specialiștii în podele de ultima generație.

Despre Linoleum

Pentru realizarea linoleumului sunt folosite plantele și mineralele ca si materii prime. Începând cu uleiul de în și rășinile de pin, ce contribuie la consolidarea elementelor, toate ingredientele sunt regenerabile.
Podelele de linoleum au fost foarte populare până după anii 50, atunci când materialele sintetice, mai ieftine și mai flexibile, precum vinilul, au intrat pe piață.

Calități Linoleum

  • Evita dezvoltarea bacteriilor.
  • Linoleumul îmbunătățește calitatea aerului și este o alegere foarte buna pentru persoanele care suferă de astm sau de probleme respiratorii.
  • Este natural și reciclabil.
  • Este disponibil într-o paleta mare de culori.
  • Rezistență și este foarte simplu de îngrijit

Din nou la moda și inclus de designerii de amenajări de interior în cele mai actuale proiecte, linoleumul constituie unul dintre cele mai îndrăgite materiale pentru pardoseală, gratie versatilității sale, cât și a elementelor naturale și biodegradabile, ultima fiind extrem de importantă, ținând cont de responsabilitatea pe care o avem cu toții față de mediu, păstrându-l viu și curat.

Acest tip de podea, linoleum este foarte rezistentă și durabilă. Astfel ca, linoleumul de calitate poate fi utilizat chiar și 20 – 30 de ani, iar dacă este foarte bine întreținut, te poți bucura chiar mai mult timp de el . Are o rezistenta mare la uzură și mizerie, fiind o podea igienică și utila pentru dvs. Împreună cu o plinta duropolimer va fi probabil podeaua ideala cea mai ușor de curățat din câte au existat!

Despre Parchet vinil, SPC sau Corepel

Vinilul este o pardoseală PVC multistrat. Pardoselile din vinil de sunt realizate special pentru a satisface cele mai înalte standarde de mediu ce ajuta la un aer mai bun în încăperi.

Pardoseala din vinil este foarte durabilă. Dacă este instalat și întreținut corect, poate dura până la 10-20 de ani. Acestea fiind spuse, vinilul este o alegere excelentă pentru încăperile din casa ta care au cel mai mult trafic pietonal. În plus, majoritatea pardoselilor din vinil au un strat de uzură pe suprafață care rezistă la zgârieturi și pete. Dar probabil cea mai importanta calitate este rezistenta la umezeala și chiar apa.

Avantaje ale podelelor din vinil

  • Suprafață pentru trafic intens
  • Rezistă la apa și umezeala excesiva
  • Antistatic

Este perfect pentru instituții foarte circulate, cum sunt spitalele ori școlile, unde tranzitul este intens.
Podeaua de vinil în plăci este excelenta pentru birouri.
Plăcile de vinil de lux conferă un aspect extravagant spațiilor de prezentare sau magazinelor de retail.

Aceste material conferă o excelentă aderență. un riscul de alunecare minim pe acestă suprafață .
Vinilul este impermeabil. Poate fi aplicat atât pe pardoseală, cât și pe pereți, fiind foarte rezistent la apă. Sunt variante diferite pentru pereți și pardoseală.

Concluzie

Alegerea finala va aparține, însă țineți mereu seama de unde anume se montează podeaua dar si plinta aferenta. De aici de fapt se pleacă pentru a alegea suprafața potrivita. Apoi mergem pe culori, nuanțe sau aspect. Pentru o alegere corespunzătoare cu ezitați sa contactați specialiștii noștri în podele!

Lasă un comentariu